Maso na houbách s brokolicovo-mrkvovou "rýží"
Jídlo klasické, v lowcarb kabátku, čili zdravé. Další recepty a inspirace nalezneš i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 50m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé | 400 g |
pórek | 0,5 kusu |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
vepřová plec | 1 kg |
brokolice | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso si zarestujeme na másle dozlatova, přidáme pórek, houby a restujeme dál. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco 45 minut)
-
Brokolici a mrkev si rozmixujeme nadrobno, na pánev dáme lžičku másla, přidáme brokolici a mrkev, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů