- 15m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Krém | |
---|---|
400 ml |
400 ml |
150 g |
150 g |
250 g |
250 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 500 g |
500 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Smetanu zahřát k bodu varu, nechat v ní rozpustit čokoládu, přidat kakao, tvaroh, mascarpone, osadit dle vlastní chuti já dala 2 lžíce čekankového sirupu. Vše společně důkladně vymixovat.
Makronutrienty
23%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 146 kJ | 1 935 kJ |
Kalorická hodnota | 274 kcal | 462 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,24 g
5,79 g |
15,6 g
9,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,924 SVJ | 1,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,8 g
16,4 g |
40,2 g
27,6 g |
Bílkoviny | 6,92 g | 11,7 g |
Sůl | 0,072 g | 0,122 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů