Masarykovo cukroví

Michaela Rau

Tohle cukroví mám ráda pro jeho snadnou přípravu a skvělou chuť. Dá se dělat jak s lískovými, tak s vlašskými ořechy, světlé nebo kakaové a nepotřebuje ani příliš dlouhou dobu na rozležení.

Masarykovo cukroví

Suroviny pro 60 osob

Čeho Kolik
ořechy lískové 140 g
rum (originál tuzemský) 200 ml
hladká mouka pšeničná 300 g
máslo 200 g
cukr krupice 100 g
vaječný žloutek 1 kus
sůl 1 špetka
cukr moučka 300 g

Postup přípravy

  1. - nejprve si den předem namočte ořechy do rumu tak, aby byly ořechy ponořené - druhý den z uvedených surovin vypracujte těsto, do kterého přidejte osušené ořechy

  2. - hotového z těsta si udělejte dva válečky - silný podle chuti a velikosti úst - původně mělo být 5 cm, mě se to zdálo moc, takže mívám menší - válečky zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie a dejte do lednice do druhého dne odpočinout

  3. - druhý den z válečku krájejte nožem asi 0,5cm kolečka, která skládejte trochu dál od sebe na pečicí papír - pečte na 170°C asi 15-20 minut - ještě teplé obalujte v moučkovém cukru - cukroví by se mělo nechat aspoň týden rozležet

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů