Masarykovo cukroví

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Masarykovo cukroví

Tohle cukroví mám ráda pro jeho snadnou přípravu a skvělou chuť. Dá se dělat jak s lískovými, tak s vlašskými ořechy, světlé nebo kakaové a nepotřebuje ani příliš dlouhou dobu na rozležení.

Postup přípravy

  1. - nejprve si den předem namočte ořechy do rumu tak, aby byly ořechy ponořené

    - druhý den z uvedených surovin vypracujte těsto, do kterého přidejte osušené ořechy

  2. - hotového z těsta si udělejte dva válečky - silný podle chuti a velikosti úst - původně mělo být 5 cm, mě se to zdálo moc, takže mívám menší

    - válečky zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie a dejte do lednice do druhého dne odpočinout

  3. - druhý den z válečku krájejte nožem asi 0,5cm kolečka, která skládejte trochu dál od sebe na pečicí papír

    - pečte na 170°C asi 15-20 minut

    - ještě teplé obalujte v moučkovém cukru

    - cukroví by se mělo nechat aspoň týden rozležet

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte