MARTINSKÉ ROHLÍČKY - bezlepkové

Oli

Bylo to trochu riziko, přece jen bezlepkové těsto se chová jinak. Ale dopadly tyto rohlíčky skvěle, zkuste taky, určitě se povedou.

MARTINSKÉ ROHLÍČKY - bezlepkové

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
tvaroh měkký tučný 1 kus
bezlepková mouka, libovolná 300 g
cukr moučka 100 g
vajíčka 1 kus
olej řepkový 1 lžíce
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 0,5 kusu
mák mletý 100 g
cukr vanilkový 1 kus
skořice mletá 1 lžička
mléko plnotučné 200 ml

Postup přípravy

  1. Nejdříve makovou náplň: v mléce si povaříme mák, ochutíme. Je-li třeba, přidáme mléka, přisladíme...

  2. Na těsto si smícháme vše dohromady, vznikne krásně vláčné těsto. Ihned děláme rohlíčky: rozdělíme na dva bochánky, každý rozválíme na kolo a to zozdělíme na osminky = celkem 16 rohlíčků. Na širší stranu dáme lžičku náplně, zarolujeme jako rohlík, ohneme a dáme na pečící papír. Můžeme potřít vajíčkem, nemusíme.

  3. Pekla jsem asi 25 minut/200°C dozlatova. Před podáváním pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů