MARTINSKÉ ROHLÍČKY - bezlepkové
Bylo to trochu riziko, přece jen bezlepkové těsto se chová jinak. Ale dopadly tyto rohlíčky skvěle, zkuste taky, určitě se povedou.
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
bezlepková mouka, libovolná | 300 g |
cukr moučka | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
olej řepkový | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový | 0,5 kusu |
mák mletý | 100 g |
cukr vanilkový | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžička |
mléko plnotučné | 200 ml |
Postup přípravy
-
Nejdříve makovou náplň: v mléce si povaříme mák, ochutíme. Je-li třeba, přidáme mléka, přisladíme...
-
Na těsto si smícháme vše dohromady, vznikne krásně vláčné těsto. Ihned děláme rohlíčky: rozdělíme na dva bochánky, každý rozválíme na kolo a to zozdělíme na osminky = celkem 16 rohlíčků. Na širší stranu dáme lžičku náplně, zarolujeme jako rohlík, ohneme a dáme na pečící papír. Můžeme potřít vajíčkem, nemusíme.
-
Pekla jsem asi 25 minut/200°C dozlatova. Před podáváním pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů