Bylo to trochu riziko, přece jen bezlepkové těsto se chová jinak. Ale dopadly tyto rohlíčky skvěle, zkuste taky, určitě se povedou.
- 1h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 0,5 kusu |
0,5 kusu |
Náplň | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Nejdříve makovou náplň: v mléce si povaříme mák, ochutíme.
Je-li třeba, přidáme mléka, přisladíme...
-
Na těsto si smícháme vše dohromady, vznikne krásně vláčné těsto.
Ihned děláme rohlíčky: rozdělíme na dva bochánky, každý rozválíme na kolo a to zozdělíme na osminky = celkem 16 rohlíčků.
Na širší stranu dáme lžičku náplně, zarolujeme jako rohlík, ohneme a dáme na pečící papír. Můžeme potřít vajíčkem, nemusíme.
-
Pekla jsem asi 25 minut/200°C dozlatova.
Před podáváním pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Makronutrienty
65%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 202 kJ | 783 kJ |
Kalorická hodnota | 287 kcal | 187 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
37,9 g
13,3 g |
24,7 g
8,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,79 SVJ | 2,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,7 g
2,64 g |
7,59 g
1,72 g |
Bílkoviny | 8,9 g | 5,79 g |
Sůl | 0,465 g | 0,302 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů