Marokánky - pomerančové nejlepší bez lepku

Oli

Voňavé pomerančem a šlehačkou, vláčné a prostě nejlepší, jiné už nebudete chtít :). Já jsem dala mouku mandlovou, takže jsou bezlepkové. Zkuste!

Marokánky - pomerančové nejlepší bez lepku

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské mleté 100 g
arašídy pražené 100 g
rozinky sušené 100 g
brusinky sušené 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
cukr třtinový 100 g
mandlová mouka 1 lžíce
pomeranč 1 kus

Postup přípravy

  1. V kastrůlku si svaříme šlehačku s moukou a cukrem, přidáme ořechy, ovoce, nastrouhanou kůru z celého pomeranče. Ořechy a ovoce volíme dle chuti a možností.

  2. Na plech s pečícím papírem děláme placičky, pečeme na 150°C asi 15 minut - dle trouby a vámi požadované tvrdosti - my raději měkké vláčné.

  3. Vystydlé pocákáme čokoládou - nemusíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů