Marokánky - pomerančové nejlepší bez lepku
Voňavé pomerančem a šlehačkou, vláčné a prostě nejlepší, jiné už nebudete chtít :). Já jsem dala mouku mandlovou, takže jsou bezlepkové. Zkuste!
- 1h
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské mleté | 100 g |
arašídy pražené | 100 g |
rozinky sušené | 100 g |
brusinky sušené | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
cukr třtinový | 100 g |
mandlová mouka | 1 lžíce |
pomeranč | 1 kus |
Postup přípravy
-
V kastrůlku si svaříme šlehačku s moukou a cukrem, přidáme ořechy, ovoce, nastrouhanou kůru z celého pomeranče. Ořechy a ovoce volíme dle chuti a možností.
-
Na plech s pečícím papírem děláme placičky, pečeme na 150°C asi 15 minut - dle trouby a vámi požadované tvrdosti - my raději měkké vláčné.
-
Vystydlé pocákáme čokoládou - nemusíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů