Voňavé pomerančem a šlehačkou, vláčné a prostě nejlepší, jiné už nebudete chtít :).
Já jsem dala mouku mandlovou, takže jsou bezlepkové. Zkuste!
- 1h
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
kůru z celého 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
V kastrůlku si svaříme šlehačku s moukou a cukrem, přidáme ořechy, ovoce, nastrouhanou kůru z celého pomeranče. Ořechy a ovoce volíme dle chuti a možností.
-
Na plech s pečícím papírem děláme placičky, pečeme na 150°C asi 15 minut - dle trouby a vámi požadované tvrdosti - my raději měkké vláčné.
-
Vystydlé pocákáme čokoládou - nemusíme.
Makronutrienty
56%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 553 kJ | 630 kJ |
Kalorická hodnota | 371 kcal | 150 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
37,9 g
23 g |
15,4 g
9,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,79 SVJ | 1,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,8 g
6,61 g |
9,25 g
2,68 g |
Bílkoviny | 6,38 g | 2,59 g |
Sůl | 0,058 g | 0,024 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů