Marokánky - LC
Božské cukroví, na vánoce dělám ze 3 dávek :), nebo dezert ke kávě, dárek... Děkujeme Lucii Horníkové za recept :)
- 20m
- 20 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
xylitol, cukr březový | 100 g |
mandlová mouka | 50 g |
mouka lněná | 20 g |
guma xantanová | 1 lžička |
ořechy směs jader | 200 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 60 g |
máslo čerstvé | 20 g |
Postup přípravy
-
Smetanu s xylitolem svaříme cca 20 vteřin a přisypu mouky smíchané s xantanem. Stáhnu z plotny a pořádně promíchám. Směs bude lepkavá. Přidám orěchy, promíchám a dávám plnou lžíci směsi na pěcící papír, kde tvořím placičky. Peču na 200 stupňů dozlatova (cca 15 minut). Ještě horké z plechu opatrně přendám (jsou hodně křehké) a nechám vychladit.
-
Rozpustím čokoládu s máslem, potřu druhou stranu (tu co byla na papíře), dám do lednice a pak se do nich pustím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů