Marlenka
- 2h
- 25 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 25 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo | 250 g |
cukr krystal | 300 g |
hladká mouka pšeničná | 400 g |
včelí med | 3 lžíce |
soda jedlá | 2 lžičky |
mléko polotučné | 100 ml |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
mléko polotučné | 600 ml |
cukr krystal | 2 lžíce |
jemná krupice, dětská krupička | 7 lžic |
máslo | 250 g |
zahuštěné kondenzované mléko slazené | 400 g |
Postup přípravy
-
Výroba těsta: Zapneme sporák a v hrnci rozpustíme máslo. Potom přidáme med, cukr a mléko. Promícháme. Mezitím si v misce promícháme mouku a sodu. Suroviny z misky přisypeme k těm v hrnci a smícháme. Vypneme sporák. Do nevřelé, ale teplé směsi přidáme 3 celá vejce. Rozdělíme si těsto na 3 díly (potom máme upečené 3 pláty). Pečeme na pečicím papíru, 8 minut, trouba na 200 stupňů.....
-
Krém: Z mléka,cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme máslo a salko. Pláty necháme vychladnout, dáme je na sebe a ořežeme, aby jsme je měli stejně velké. Zbytky z těsta a ořechy rozmixujeme na drobno. První plát pokapeme rumem. Vezmeme 1/3 krému a plát potřeme. Přiložíme druhý plát, a teď už bez rumu jen potřeme krémem. Přiložíme 3 plát, zakončíme potřením krému a posypeme ořechy. Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů