Marlenka

Marlenka

Suroviny pro 25 osob

Čeho Kolik
máslo 250 g
cukr krystal 300 g
hladká mouka pšeničná 400 g
včelí med 3 lžíce
soda jedlá 2 lžičky
mléko polotučné 100 ml
vejce slepičí střední, m 3 kusy
mléko polotučné 600 ml
cukr krystal 2 lžíce
jemná krupice, dětská krupička 7 lžic
máslo 250 g
zahuštěné kondenzované mléko slazené 400 g

Postup přípravy

  1. Výroba těsta: Zapneme sporák a v hrnci rozpustíme máslo. Potom přidáme med, cukr a mléko. Promícháme. Mezitím si v misce promícháme mouku a sodu. Suroviny z misky přisypeme k těm v hrnci a smícháme. Vypneme sporák. Do nevřelé, ale teplé směsi přidáme 3 celá vejce. Rozdělíme si těsto na 3 díly (potom máme upečené 3 pláty). Pečeme na pečicím papíru, 8 minut, trouba na 200 stupňů.....

  2. Krém: Z mléka,cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme máslo a salko. Pláty necháme vychladnout, dáme je na sebe a ořežeme, aby jsme je měli stejně velké. Zbytky z těsta a ořechy rozmixujeme na drobno. První plát pokapeme rumem. Vezmeme 1/3 krému a plát potřeme. Přiložíme druhý plát, a teď už bez rumu jen potřeme krémem. Přiložíme 3 plát, zakončíme potřením krému a posypeme ořechy. Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů