Marlenka - ořechová roláda
Skvělý lowcarb dezert, plný ořechů. Děkujeme Ajče Ajax Vospálkovic za recept :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
voda vlažná | 3 lžíce |
mouka lískooříšková | 40 g |
ořechy vlašské mleté | 3 hrnky |
čekankový sirup | 20 g |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 50 ml |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 ml |
mascarpone | 250 g |
čekankový sirup | 10 g |
vanilkový extrakt | 0,3 lžičky |
želatina plátková | 4 kusy |
Postup přípravy
-
Postup: z bílků sníh, žloutky s vodou vyšlehat do pěny, přidat mouku z lískových ořechů, můžeš přidat i PDP, opatrně přimíchat sníh, péct cca 8 min.
-
Mezitím udělat ořechovou náplň (stejně jako když děláš makovou). Smetanovou: šlehačku vyšlehat, želatinu připravit dle postupu (nechám nabobtnat ve studené vodě do Rendlíku dám třeba 5 lžic ušleháne šlehačky a rozpustím v ní želatinu). Potom k vyšlehané šlehačce přidám mascarpone a želatinu z Rendlíku a chvilku zašleham a dám ztuhnout.
-
Na těsto natřu ořechovou náplň, na ni smetanovou - trochu si nechám navrch. Zatočím, potřu zbytkem smetanové náplně, posypu ořechy a dám do lednice ztuhnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů