Marlenka - ořechová roláda

Skvělý lowcarb dezert, plný ořechů. Děkujeme Ajče Ajax Vospálkovic za recept :)

Marlenka - ořechová roláda

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
voda vlažná 3 lžíce
mouka lískooříšková 40 g
ořechy vlašské mleté 3 hrnky
čekankový sirup 20 g
máslo čerstvé 2 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 50 ml
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
mascarpone 250 g
čekankový sirup 10 g
vanilkový extrakt 0,3 lžičky
želatina plátková 4 kusy

Postup přípravy

  1. Postup: z bílků sníh, žloutky s vodou vyšlehat do pěny, přidat mouku z lískových ořechů, můžeš přidat i PDP, opatrně přimíchat sníh, péct cca 8 min.

  2. Mezitím udělat ořechovou náplň (stejně jako když děláš makovou). Smetanovou: šlehačku vyšlehat, želatinu připravit dle postupu (nechám nabobtnat ve studené vodě do Rendlíku dám třeba 5 lžic ušleháne šlehačky a rozpustím v ní želatinu). Potom k vyšlehané šlehačce přidám mascarpone a želatinu z Rendlíku a chvilku zašleham a dám ztuhnout.

  3. Na těsto natřu ořechovou náplň, na ni smetanovou - trochu si nechám navrch. Zatočím, potřu zbytkem smetanové náplně, posypu ořechy a dám do lednice ztuhnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů