- 2h
- 25 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na těsto: | |
---|---|
250 g |
250 g |
300 g |
300 g |
400 g |
400 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
100 ml |
100 ml |
3 kusy |
3 kusy |
Na krém: | |
600 ml |
600 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
jemná krupice, dětská krupička 7 lžic |
7 lžic |
250 g |
250 g |
zahuštěné kondenzované mléko slazené 400 g |
400 g |
Postup přípravy
-
Výroba těsta:
Zapneme sporák a v hrnci rozpustíme máslo. Potom přidáme med, cukr a mléko. Promícháme. Mezitím si v misce promícháme mouku a sodu. Suroviny z misky přisypeme k těm v hrnci a smícháme. Vypneme sporák. Do nevřelé, ale teplé směsi přidáme 3 celá vejce. Rozdělíme si těsto na 3 díly (potom máme upečené 3 pláty). Pečeme na pečicím papíru, 8 minut, trouba na 200 stupňů.....
-
Krém: Z mléka,cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme máslo a salko. Pláty necháme vychladnout, dáme je na sebe a ořežeme, aby jsme je měli stejně velké. Zbytky z těsta a ořechy rozmixujeme na drobno. První plát pokapeme rumem. Vezmeme 1/3 krému a plát potřeme. Přiložíme druhý plát, a teď už bez rumu jen potřeme krémem. Přiložíme 3 plát, zakončíme potřením krému a posypeme ořechy. Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne.
Makronutrienty
61%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 400 kJ | 1 483 kJ |
Kalorická hodnota | 335 kcal | 354 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,6 g
21,9 g |
40,9 g
23,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,86 SVJ | 4,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,3 g
10,9 g |
19,4 g
11,5 g |
Bílkoviny | 6,06 g | 6,41 g |
Sůl | 0,281 g | 0,298 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů