MARINOVANÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM
Tučné lowcarb jídlo, nejlépe na Silvestra :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřový bok, bůček bez kosti | 500 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej z pokrutin | 2 lžíce |
rajský protlak | 3 lžíce |
sojová omáčka | 2 lžíce |
hořčice dijonská | 2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
česnek stroužky | 5 kusů |
chilli mleté - kajenský pepř | 1 špetka |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
0,5 kg libovějšího bůčku nakrájím na 1cm silné plátky, nařežu kůži se sádlem, naklepu, osolím a opepřím. Potřu marinádou a nechám přes noc odležet.
-
Pekáč vymažu olejem, vyskládám vedle sebe plátky masa a přikryté peču na 200°C 15minut,odkryji a dopeču, jednou otočím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů