MARINOVANÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM

Tučné lowcarb jídlo, nejlépe na Silvestra :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)

MARINOVANÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřový bok, bůček bez kosti 500 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
olivový olej z pokrutin 2 lžíce
rajský protlak 3 lžíce
sojová omáčka 2 lžíce
hořčice dijonská 2 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
česnek stroužky 5 kusů
chilli mleté - kajenský pepř 1 špetka
paprika sladká mletá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. 0,5 kg libovějšího bůčku nakrájím na 1cm silné plátky, nařežu kůži se sádlem, naklepu, osolím a opepřím. Potřu marinádou a nechám přes noc odležet.

  2. Pekáč vymažu olejem, vyskládám vedle sebe plátky masa a přikryté peču na 200°C 15minut,odkryji a dopeču, jednou otočím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů