MARINOVANÝ BŮČEK - LC

Oli

I takhle může vypadat obyčejný kousek bůčku... Jsou tací, kteří by tuhle část vepře nepozřeli ani za milion. Jenže stačí bůček nechat pěkně marinovat a poté zvolna propéct a pak už skoro není potřeba kousat.

MARINOVANÝ BŮČEK - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
vepřový bok, bůček 1 kg
zakysaná smetana 200 g
česnek stroužky 4 kusy
křen selský, kořen 30 g
ocet kvasný lihový 1 lžička
olej řepkový 2 lžíce
kořenicí směs na steaky 2 lžičky
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepeme a poté zvolíme postup podle zvolené varianty. Buďto necháme plát masa vcelku nebo nakrájíme na cca 3cm široké pruhy.

  2. Ze všech uvedených surovin umícháme marinádu a tou důkladně potřeme maso ze všech stran. Pokud jsme se rozhodli nechat maso vcelku, smotáme plát do rolády a převážeme provázkem. Pokud jsme si nakrájeli z bůčku dlouhé pruhy, smotáme je do "šneků" a sepneme špejlí skrz naskrz.

  3. Maso vložíme do pekáče, pokud nám zbyla nějaká marináda, nevyhazujeme ji, ale potřeme s ní maso ještě svrchu a poté uložíme na noc do lednice. Druhý den pekáč neprodyšně uzavřeme a pečeme asi dvě hodinky na 170 stupňů, občas zkontrolujeme množství tekutiny, poté odklopíme, zvýšíme teplotu a dopečeme do barvy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů