Výborný doplněk salátů, příloha k masu nebo jen tak na chuť.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cibuli na půlkolečka.
Ingredience na marinádu smícháme a promícháme s žampiony a cibulí.
Necháme odležet v ledničce 24 hodin.
Podáváme jako součást salátů nebo přílohu k nejrůznějším pokrmům.
Makronutrienty
34%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 413 kJ | 417 kJ |
Kalorická hodnota | 98,7 kcal | 99,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,78 g
0,87 g |
5,84 g
0,879 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,578 SVJ | 0,584 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,56 g
1,2 g |
7,64 g
1,21 g |
Bílkoviny | 3,74 g | 3,78 g |
Sůl | 18 g | 18,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů