Marinované žampiony
Výborný doplněk salátů, příloha k masu nebo jen tak na chuť.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
- Chuťovky a kanapky
- Kvašení a nakládání
- Lchf, low carb
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé | 250 g |
cibule červená | 1 kus |
olivový olej | 2 lžíce |
ocet jablečný | 2 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cibuli na půlkolečka. Ingredience na marinádu smícháme a promícháme s žampiony a cibulí. Necháme odležet v ledničce 24 hodin. Podáváme jako součást salátů nebo přílohu k nejrůznějším pokrmům.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů