přesně podle https://www.ceskatelevize.cz/…/8157-marinovane-veprove-kol…/
- 5h:15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
1 snítka |
1 snítka |
2 kusy |
2 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Koleno z jedné strany podél kosti nařízneme, kůži nakrojíme do mřížky. Potřeme marinádou, kterou si připravíme z balzamikového octa, česneku, zázvoru, rozmarýnu, soli a černého, čerstvě mletého pepře. Dobře vpracujeme do masa a necháme několik hodin, nejlépe přes noc, odležet.
-
Poté vložíme do pomalého hrnce, podlijeme černým pivem, přidáme dvě nahrubo nakrájené cibule a rozmáčknutý česnek, zakryjeme poklicí, zvolíme I. stupeň na 8 hodin nebo II. stupeň na 5 hodin a hrnce si více nevšímáme
Makronutrienty
11%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 667 kJ | 734 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,84 g
0,566 g |
3,12 g
0,621 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,284 SVJ | 0,312 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
3,57 g |
11,9 g
3,93 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 13,7 g |
Sůl | 0,549 g | 0,603 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů