Marinované vepřové koleno na černém pivu pečené v pomalém hrnci

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Marinované vepřové koleno na černém pivu pečené v pomalém hrnci

přesně podle https://www.ceskatelevize.cz/…/8157-marinovane-veprove-kol…/

Postup přípravy

  1. Koleno z jedné strany podél kosti nařízneme, kůži nakrojíme do mřížky. Potřeme marinádou, kterou si připravíme z balzamikového octa, česneku, zázvoru, rozmarýnu, soli a černého, čerstvě mletého pepře. Dobře vpracujeme do masa a necháme několik hodin, nejlépe přes noc, odležet.

  2. Poté vložíme do pomalého hrnce, podlijeme černým pivem, přidáme dvě nahrubo nakrájené cibule a rozmáčknutý česnek, zakryjeme poklicí, zvolíme I. stupeň na 8 hodin nebo II. stupeň na 5 hodin a hrnce si více nevšímáme

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte