Marinovaná vepřová panenka s cuketovou kaši a cibulovou "marmeládou"
Luxusní lowcarb oběd, chutí i na pohled :) Pokud se Vám recept líbí, budu ráda za sdílení a a sledování i na Instagramu @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 750 g |
hořčice hrubozrnná | 1 lžíce |
česnek stroužky | 3 kusy |
olivový olej | 3 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
cibule | 1 kus |
cibule červená | 1 kus |
červené víno suché | 1 |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
čekankový sirup | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
cuketa | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Z ingrediencí uděláme marinádu a dáme do ní panenku, necháme marinovat minimálně hodinu. Poté maso zprudka opečeme na pánvi a dáme do pekáčku s cibulí. Pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
-
Cibule nakrájíme, dáme do pekáčku a promícháme s vínem, chilli, solí a pepřem. Dáme do trouby společne s panenkou, panenku včas vyjmeme a cibuli ještě dopékáme doměkka. Po vyjmutí dosladíme sirupem.
-
Cuketu nakrájíme a a uvaříme v osolené vodě doměkka, poté pořádně scedíme, přidáme máslo a rozmixujeme dohladka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů