- 1h:20m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
180 g |
180 g |
60 ml |
60 ml |
60 ml |
60 ml |
200 g |
200 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
nutela, kakaová pomazánka oříšková 100 g |
100 g |
Poleva | |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
Na ozdobu | |
10 kusů |
10 kusů |
20 kusů |
20 kusů |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, postupne pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta.
Pečieme 45 min pri teplote 180 °.
-
Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
-
Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.
-
Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím.
Makronutrienty
53%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 037 kJ | 1 608 kJ |
Kalorická hodnota | 248 kcal | 384 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,5 g
12,8 g |
36,4 g
19,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,35 SVJ | 3,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,1 g
6,27 g |
23,4 g
9,72 g |
Bílkoviny | 5,5 g | 8,53 g |
Sůl | 0,194 g | 0,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů