MARGOT ŘEZY - LC
Tento lowcarb dezert voní kokosem a rumem, to máme moc rádi...jednoduše a návštěva bude nadšená :) Další recepty najdete na⤵️ https://www.instagram.com/momfit.diary/
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 90 g |
kokos sušený, strouhaný | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
vajíčka | 4 kusy |
mléko plnotučné | 60 ml |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
skořice mletá | 1 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
soda jedlá | 0,5 lžičky |
ořechy vlašské mleté | 90 g |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 400 g |
čokoláda hořká, 90% | 200 g |
Postup přípravy
-
V míse smíchejte vejce, mléko, rum, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli. Poté pomalu vmíchejte mandlovou mouku, vlašáky, kokos a sodu na pečení. Těsto vylejte do formy (20x20cm) vyloženého pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 20minut. Po upečení korpus podkrojte a nechte úplně vychladnout.
-
Čokoládu se smetanou rozpusťte a smíchejte v homogenní směs(ale NEVAŘTE!), poté dejte důkladně vychlaďte. Studenou čokoládovou smetanu vymixujete v tuhou šlehačku, po částech přimíchejte tvaroh. 2/3 krému namazejte na korpus, druhým přiklopte. Navrh namažte zbylou 1/3 krému. Ozdobit můžete ještě čokohoblinkama.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů