Tento lowcarb dezert voní kokosem a rumem, to máme moc rádi...jednoduše a návštěva bude nadšená :)
Další recepty najdete na⤵️
https://www.instagram.com/momfit.diary/
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
90 g |
90 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
rozpuštěné 2 lžíce |
2 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
60 ml |
60 ml |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
90 g |
90 g |
Krém | |
500 g |
500 g |
400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
V míse smíchejte vejce, mléko, rum, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli. Poté pomalu vmíchejte mandlovou mouku, vlašáky, kokos a sodu na pečení. Těsto vylejte do formy (20x20cm) vyloženého pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 20minut. Po upečení korpus podkrojte a nechte úplně vychladnout.
-
Čokoládu se smetanou rozpusťte a smíchejte v homogenní směs(ale NEVAŘTE!), poté dejte důkladně vychlaďte. Studenou čokoládovou smetanu vymixujete v tuhou šlehačku, po částech přimíchejte tvaroh. 2/3 krému namazejte na korpus, druhým přiklopte. Navrh namažte zbylou 1/3 krému. Ozdobit můžete ještě čokohoblinkama.
Makronutrienty
16%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 316 kJ | 1 811 kJ |
Kalorická hodnota | 315 kcal | 433 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,32 g
3,1 g |
10,1 g
4,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,732 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,2 g
13 g |
38,8 g
17,9 g |
Bílkoviny | 9,44 g | 13 g |
Sůl | 0,248 g | 0,342 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů