Marcipánové cukroví - LC
Nepečené cukroví v nízkosacharidové verzi, je fakt hodně dobré!
- 1h
- 40 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 40 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mléko sušené | 200 g |
xylitol, cukr březový | 80 g |
máslo čerstvé | 130 g |
vaječný bílek | 1 kus |
mandlové aroma, tresť | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Ze změklého másla a ostatních přísad si vypracujeme vláčné těsto, dáme na hodinku do lednice ztuhnout. Pokud by se drobilo, přidejte máslo.
-
Z hmoty jsem si udělala dva válečky o průměru asi 3 cm. Ostrým nožem si nakrájím tenké asi 3 mm plátky - základ tvaru. Do formičky PŘES FÓLII natlačím plátek, pěkně dotvaruju a dám na plech zaschnout. Já ještě do každého kousku vtlačila perličku, kterou jsem mázla bílkem pro lepší přídržnost.
-
A dát do krabičky do chladu. Mně moc chutná, rodině jsem dělávala v neLC verzi ještě plněné.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů