Je výýborná, zkuste :)
- 2h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
125 g |
125 g |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
150 ml |
150 ml |
10 ml |
10 ml |
Dovnitř | |
100 g |
100 g |
Navrch | |
125 g |
125 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Máslo si rozpustíme, přidáme včechny ingredience a vymícháme těsto.
-
Vyválíme placku, doprostřed položíme marcipánové tyčky tak, aby pak na řezu dobře vypadaly.
Přehneme a pečeme hodinu na 200°C.
-
Ihned po upečení polijeme máslem a necháme úplně vychladnout.
Zabalíme důkladně do alobalu a dáme do chladu nejméně 14 dní uležet.
-
Před podáváním hustě pocukrujeme a nakrájíme na plátky.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
66%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 535 kJ | 1 750 kJ |
Kalorická hodnota | 367 kcal | 418 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
45,3 g
19,2 g |
51,7 g
21,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,53 SVJ | 5,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,6 g
6,87 g |
18,9 g
7,83 g |
Bílkoviny | 6,43 g | 7,33 g |
Sůl | 0,345 g | 0,393 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů