Marcipánová kolečka - LC

Lucka

Tento recept na Marcipánová kolečka mě napadl úplně náhodou jednoho krásného předvánočního večera. Řekla jsem si, že bych velmi ráda ochutnala něco s marcipánem. A od nápadu nebylo daleko k realizaci a tak vzniklo toto skvělé, velmi jednoduché a efektní Vánoční cukroví, které zvládne každý začátečník. A věřte mi, dlouho na svátečním stole nevydrží :-) https://l.facebook.com/www.peceme-lowcarb.cz

Marcipánová kolečka - LC

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 250 g
mouka kokosová 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 4 g
skořice mletá 1 lžička
kakaový prášek, holandské kakao 7 g
vajíčka 1 kus
vaječný žloutek 1 kus
citrónová kůra 1 lžička
máslo čerstvé 45 g
mandle mleté 50 g
erythritol, sukrin 50 g
vaječný bílek 15 g
ořechy vlašské 200 g

Postup přípravy

  1. Nízkosacharidový marcipán - můžete udělat do zásoby a nechat v lednici: V mixéru rozmixujeme najemno namleté mandle s erytritolem a bílky. Směs v mixéru mixujeme asi 5 minut, dokud se nám vše nespojí v hladkou hmotu. Marcipán můžeme vložit do lednice a vždy podle potřeby vyndávat.

  2. V míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, prášek do pečiva, skořici, kakao a citronovou kůru - vše řádně promícháme. K sypké směsi vmícháme změklé máslo a 1 vejce a žloutek. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut chladit do lednice. Po vychlazení těsto mezi 2 pláty pečícího papíru vyválíme na tloušťku cca 3-4 mm. Z těsta vykrájíme kolečka, která poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka pečeme v troubě předehřáté na 185 stupňů asi 8-10 minut. Po upečení kolečka vyndáme a necháme vychladnout.

  3. Na upečená a vychladlá kolečka vložíme kuličku marcipánu, kterou přiklopíme vlašským ořechem. Cukroví udržujeme v chladu a suchu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů