Marcipánová kolečka - LC
Tento recept na Marcipánová kolečka mě napadl úplně náhodou jednoho krásného předvánočního večera. Řekla jsem si, že bych velmi ráda ochutnala něco s marcipánem. A od nápadu nebylo daleko k realizaci a tak vzniklo toto skvělé, velmi jednoduché a efektní Vánoční cukroví, které zvládne každý začátečník. A věřte mi, dlouho na svátečním stole nevydrží :-) https://l.facebook.com/www.peceme-lowcarb.cz
- 1h
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 250 g |
mouka kokosová | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 4 g |
skořice mletá | 1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao | 7 g |
vajíčka | 1 kus |
vaječný žloutek | 1 kus |
citrónová kůra | 1 lžička |
máslo čerstvé | 45 g |
mandle mleté | 50 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
vaječný bílek | 15 g |
ořechy vlašské | 200 g |
Postup přípravy
-
Nízkosacharidový marcipán - můžete udělat do zásoby a nechat v lednici: V mixéru rozmixujeme najemno namleté mandle s erytritolem a bílky. Směs v mixéru mixujeme asi 5 minut, dokud se nám vše nespojí v hladkou hmotu. Marcipán můžeme vložit do lednice a vždy podle potřeby vyndávat.
-
V míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, prášek do pečiva, skořici, kakao a citronovou kůru - vše řádně promícháme. K sypké směsi vmícháme změklé máslo a 1 vejce a žloutek. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut chladit do lednice. Po vychlazení těsto mezi 2 pláty pečícího papíru vyválíme na tloušťku cca 3-4 mm. Z těsta vykrájíme kolečka, která poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka pečeme v troubě předehřáté na 185 stupňů asi 8-10 minut. Po upečení kolečka vyndáme a necháme vychladnout.
-
Na upečená a vychladlá kolečka vložíme kuličku marcipánu, kterou přiklopíme vlašským ořechem. Cukroví udržujeme v chladu a suchu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů