Mangový cheesecake - LC
Recept sem dávám, protože jsem tentokrát udělala jiný korpus, než minule (cheesecake s lemon curdem). Prostřední vrstvu jsem udělala stejnou, protože je tak dokonalá, že každá změna by už snad byla k horšímu. :)
- 1h:30m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Slavnostní tabule
- Snídaně
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 150 g |
erythritol, sukrin | 20 g |
sůl | 1 špetka |
máslo čerstvé | 40 g |
vajíčka | 1 kus |
mascarpone | 250 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
ricotta | 250 g |
vajíčka | 3 kusy |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 4 lžičky |
mango | 2 kusy |
želatina plátková | 2 kusy |
Postup přípravy
-
V misce jsem smíchala všechny suroviny na korpus a ručně vypracovala těsto. Dortovou formu (mám o průměru 21 cm) jsem vymazala máslem a těsto namačkala na dno. Pak jsem jej lžící uhladila, aby byl povrch stejnoměrný. Formu s těstem jsem vložila do předehřáté trouby a pekla jsem 15 minut na 180 stupňů. Potom jsem nechala korpus trochu vychladnout a mezitím jsem si připravila krém.
-
V míse jsem prošlehala mascarpone, ricottu, tvaroh, cukr, vanilku a citrónovou šťávu, aby vznikla hladká směs. Potom jsem po jednom přidávala vejce. Když přidáváte vejce, musíte míchat ručně, opatrně a ne moc dlouho, protože nechceme do krému nahnat vzduch. To by se pak mohlo stát, že by se při pečení nafouknul a potom by nám spadnul. Krém jsem nalila na korpus a opět vložila do předehřáté trouby, na jejíž dno jsem dala plech s vodou. Pára dodá cheesecaku potřebnou jemnost a krém se nevysuší. Pekla jsem jednu hodinu na 180 stupňů.
-
Důležité je cheesecake nepřepéct, aby nebyl suchý. Že je hotový poznáte tak, že když poklepete na formu, tak se krémová vrstva chvěje. Nebojte, ono to pak v lednici ještě ztuhne. Během pečení troubu neotvírejte, až tak 10 minut před dopečením. Po upečení jsem cheesecake nechala vychladnout v troubě s otevřenými dvířky. Až měl pokojovou teplotu, dala jsem ho do lednice na pár hodin.
-
Připravila jsem si mangovou vrstvu. Plátky želatiny jsem namočila na 10 minut do studené vody. Mango jsem oloupala, dužinu nakrájela na kousky, dala ji do kastrolku, přidala trošku vody a povařila. Rozvar jsem rozmixovala tyčovým mixérem. Ještě do horkého rozvaru jsem vmíchala vymačkanou želatinu a důkladně promíchala. Erythritol jsem již nepřidávala, mango je sladké dost.
-
Mangovou vrstvu jsem přelila na cheesecake a uhladila stěrkou. Vložila jsem jej do lednice přes noc. Při krájení používejte nahřátý ostrý nůž. Tak docílíte ostrých řezů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů