Mangový cheesecake - LC

Laduš

Recept sem dávám, protože jsem tentokrát udělala jiný korpus, než minule (cheesecake s lemon curdem). Prostřední vrstvu jsem udělala stejnou, protože je tak dokonalá, že každá změna by už snad byla k horšímu. :)

Mangový cheesecake - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 150 g
erythritol, sukrin 20 g
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 40 g
vajíčka 1 kus
mascarpone 250 g
tvaroh měkký tučný 250 g
ricotta 250 g
vajíčka 3 kusy
erythritol, sukrin 4 lžičky
vanilkový extrakt 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 4 lžičky
mango 2 kusy
želatina plátková 2 kusy

Postup přípravy

  1. V misce jsem smíchala všechny suroviny na korpus a ručně vypracovala těsto. Dortovou formu (mám o průměru 21 cm) jsem vymazala máslem a těsto namačkala na dno. Pak jsem jej lžící uhladila, aby byl povrch stejnoměrný. Formu s těstem jsem vložila do předehřáté trouby a pekla jsem 15 minut na 180 stupňů. Potom jsem nechala korpus trochu vychladnout a mezitím jsem si připravila krém.

  2. V míse jsem prošlehala mascarpone, ricottu, tvaroh, cukr, vanilku a citrónovou šťávu, aby vznikla hladká směs. Potom jsem po jednom přidávala vejce. Když přidáváte vejce, musíte míchat ručně, opatrně a ne moc dlouho, protože nechceme do krému nahnat vzduch. To by se pak mohlo stát, že by se při pečení nafouknul a potom by nám spadnul. Krém jsem nalila na korpus a opět vložila do předehřáté trouby, na jejíž dno jsem dala plech s vodou. Pára dodá cheesecaku potřebnou jemnost a krém se nevysuší. Pekla jsem jednu hodinu na 180 stupňů.

  3. Důležité je cheesecake nepřepéct, aby nebyl suchý. Že je hotový poznáte tak, že když poklepete na formu, tak se krémová vrstva chvěje. Nebojte, ono to pak v lednici ještě ztuhne. Během pečení troubu neotvírejte, až tak 10 minut před dopečením. Po upečení jsem cheesecake nechala vychladnout v troubě s otevřenými dvířky. Až měl pokojovou teplotu, dala jsem ho do lednice na pár hodin.

  4. Připravila jsem si mangovou vrstvu. Plátky želatiny jsem namočila na 10 minut do studené vody. Mango jsem oloupala, dužinu nakrájela na kousky, dala ji do kastrolku, přidala trošku vody a povařila. Rozvar jsem rozmixovala tyčovým mixérem. Ještě do horkého rozvaru jsem vmíchala vymačkanou želatinu a důkladně promíchala. Erythritol jsem již nepřidávala, mango je sladké dost.

  5. Mangovou vrstvu jsem přelila na cheesecake a uhladila stěrkou. Vložila jsem jej do lednice přes noc. Při krájení používejte nahřátý ostrý nůž. Tak docílíte ostrých řezů.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů