Mangové kolieska s raw čokoládou

Denisa Šmáliková, Raw Snack

Tu je jeden z mojich najobľúbenejších raw snackov - mangové kolieska s raw čokoládou.

Mangové kolieska s raw čokoládou

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
mango sušené 120 g
kokos sušený, strouhaný 75 g
ořechy kešu 200 g
med včelí 2 lžíce
máslo z mandlí, krém 20 g
kakaový prášek nepražený 2 lžíce
kakaové máslo 100 g
sirup agávový 1 lžíce
papaya, papája sušená 50 g

Postup přípravy

  1. V mixéri s nožmi si najskôr vymixujeme kešu a kokos, potom pridáme mango a papáju (ak máme slabší mixér, sušené ovocie pridávame postupne po pár kúskoch, aby sa nám poriadne vymixovalo) a ako posledné pridáme mandľové maslo a med podľa chuti (môžete použiť aj iné sladidlo, napr. kokosový sirup, agave, atď.).

  2. Z vymixovanej hmoty vytvarujeme kolieska, ktoré následne polievame raw čokoládou. Čokoládu si vytvoríme rozpustením kakaového masla (môžeme použiť aj kokosový olej), ku ktorému primiešame kakaový prášok a osladíme podľa chuti buď agave alebo iným sladidlom, čokoláda musí byť mierne hustá, nie ako voda, ak je príliš riedka, pridáme ešte kakaový prášok.

  3. Po dokončení dáme cca na 1 hodinku stuhnúť do chladničky a degustujeme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů