Mangové kolieska s raw čokoládou
Tu je jeden z mojich najobľúbenejších raw snackov - mangové kolieska s raw čokoládou.
- 20m
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mango sušené | 120 g |
kokos sušený, strouhaný | 75 g |
ořechy kešu | 200 g |
med včelí | 2 lžíce |
máslo z mandlí, krém | 20 g |
kakaový prášek nepražený | 2 lžíce |
kakaové máslo | 100 g |
sirup agávový | 1 lžíce |
papaya, papája sušená | 50 g |
Postup přípravy
-
V mixéri s nožmi si najskôr vymixujeme kešu a kokos, potom pridáme mango a papáju (ak máme slabší mixér, sušené ovocie pridávame postupne po pár kúskoch, aby sa nám poriadne vymixovalo) a ako posledné pridáme mandľové maslo a med podľa chuti (môžete použiť aj iné sladidlo, napr. kokosový sirup, agave, atď.).
-
Z vymixovanej hmoty vytvarujeme kolieska, ktoré následne polievame raw čokoládou. Čokoládu si vytvoríme rozpustením kakaového masla (môžeme použiť aj kokosový olej), ku ktorému primiešame kakaový prášok a osladíme podľa chuti buď agave alebo iným sladidlom, čokoláda musí byť mierne hustá, nie ako voda, ak je príliš riedka, pridáme ešte kakaový prášok.
-
Po dokončení dáme cca na 1 hodinku stuhnúť do chladničky a degustujeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů