Tu je jeden z mojich najobľúbenejších raw snackov - mangové kolieska s raw čokoládou.
- 20m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
120 g |
120 g |
75 g |
75 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
V mixéri s nožmi si najskôr vymixujeme kešu a kokos, potom pridáme mango a papáju (ak máme slabší mixér, sušené ovocie pridávame postupne po pár kúskoch, aby sa nám poriadne vymixovalo) a ako posledné pridáme mandľové maslo a med podľa chuti (môžete použiť aj iné sladidlo, napr. kokosový sirup, agave, atď.).
-
Z vymixovanej hmoty vytvarujeme kolieska, ktoré následne polievame raw čokoládou. Čokoládu si vytvoríme rozpustením kakaového masla (môžeme použiť aj kokosový olej), ku ktorému primiešame kakaový prášok a osladíme podľa chuti buď agave alebo iným sladidlom, čokoláda musí byť mierne hustá, nie ako voda, ak je príliš riedka, pridáme ešte kakaový prášok.
-
Po dokončení dáme cca na 1 hodinku stuhnúť do chladničky a degustujeme.
Makronutrienty
46%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 250 kJ | 696 kJ |
Kalorická hodnota | 538 kcal | 166 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
42 g
21,6 g |
13 g
6,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,2 SVJ | 1,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,5 g
19,8 g |
12,5 g
6,12 g |
Bílkoviny | 8,37 g | 2,59 g |
Sůl | 0,076 g | 0,023 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů