Mangoldová polévka s kadeřávkem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Mangoldová polévka s kadeřávkem

Zdravá polévka plná vitamínů, bez tuku.

Postup přípravy

  1. Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo, osolíme opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí.

  2. Když je zelenina měkká, podlijeme cca 300 ml vody a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na poloviny nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu.

  3. V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky. Dochutíme muškátovým květem, vaříme až změkne kapusta.

    Servírujeme s polovinou vajíčka natvrdo a ozdobené petrželovou natí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte