Mandlový koláč s tvarohem a jablky - LC

Laduš

Mandlový koláč s tvarohem a jablky - LC 3 další fotky

Výborný low carb zákusek, jako od babičky. :)

Postup přípravy

  1. Jablka jsem oloupala, zbavila jadřinců a nakrájela na kostičky.

    Na pánvi jsem rozehřála máslo, přidala jablka, erythritol a skořici a podusila doměkka. Nakonec jsem ještě přidala trochu citrónové šťávy. Nechala jsem vychladnout.

  2. Během chladnutí jablek jsem si připravila těsto a to tak, že jsem všechny uvedené ingredience smíchala a poté důkladně prohnětla rukou. Těsto jsem zabalila do potravinové fólie a dala do lednice na cca hodinu.

    Připravila jsem si tvarohovou směs smícháním všech uvedených ingrediencí.

  3. Těsto jsem natlačila formy vyložené pečícím papírem. Tentokrát se mi povedlo trochu mokřejší než jindy, tak jsem si pomohla lžící, kterou jsem těsto krásně rovnoměrně rozetřela. Pak jsem jej propíchala vidličkou a vložila do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut.

  4. Běžně tuto koláčovou formu pečícím papírem nevykládám. Avšak už ji mám docela zničenou za ta léta a při nabírání tam kousky korpusu zůstávaly přilepené, tak jsem tentokrát ten papír použila. No a díky tomu jsem koláč po vychladnutí mohla přenést na talíř. Jednoduše jsem jej vytáhla z formy pomocí okrajů papíru. Mezi koláč a pečící papír jsem zasunula tenkou podložku a postupně koláč podebírala na jedné straně a na straně druhé odebírala papír. Koláč jsem pak z podložky opatrně přesunula na velký talíř. Je lepší, když vám s tím někdo pomůže, aby se křehké těsto nerozlomilo.

  5. Na předpečené těsto jsem nalila tvarohovou směs, lžící jsem opatrně nandala jablka a pekla jsem ještě půl hodiny.

    Po vychladnutí jsem dala do lednice zaležet přes noc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte