Mandlový beránek

Leny jede low carb

Velikonoční beránek, který vás překvapí.

Mandlový beránek

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mozzarella, měkký sýr 125 g
mandlová mouka 200 g
máslo čerstvé 100 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
xylitol, cukr březový 80 g
vláknina psyllium, jitrocelová 20 g
vláknina bramborová 20 g
protein sojový, sojová bílkovina 20 g
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 100 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
mandle kousky 30 g
vanilkový extrakt 1 lžička
brusinky sušené bez cukru 30 g

Postup přípravy

  1. Mozzarellu rozmixujeme v sekáčku, přidáme vejce, sladidlo, mandlovou mouku a ostatní suroviny. Jen prášek do pečiva přisypeme až nakonec. Mixujeme do té doby, než máme hustější těsto.

  2. Protože forma na beránka má záhyby, tak těsto musí být hutnější, aby nám šel dobře vyklopit. Formu pečlivě vytřeme máslem nebo olejem a vysypeme kokosem. Těsto do formy opatrně rovnoměrně navrstvíme. Pečeme na 170 °C cca 20 - 30 minut.

  3. Pokud máte keramickou formu na beránka jako já i se zadní stranou, tak zkontrolujte, zda je beránek po 30 minutách hotový. Já jsem ještě dopékala dalších 10 minut po odstranění vrchní části formy.

  4. Po ochutnání mě beránek překvapil krásnou vanilkovou vůní a příjemnou vlhkou ale pevnou strukturou, která se nedrolí. Tak držím palce, ať se podaří. Více velikonočních receptů najdete na mém webu, včetně Velikonoční kuchařky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů