Mandlový beránek
Velikonoční beránek, který vás překvapí.
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella, měkký sýr | 125 g |
mandlová mouka | 200 g |
máslo čerstvé | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
xylitol, cukr březový | 80 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 20 g |
vláknina bramborová | 20 g |
protein sojový, sojová bílkovina | 20 g |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka | 100 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
mandle kousky | 30 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
brusinky sušené bez cukru | 30 g |
Postup přípravy
-
Mozzarellu rozmixujeme v sekáčku, přidáme vejce, sladidlo, mandlovou mouku a ostatní suroviny. Jen prášek do pečiva přisypeme až nakonec. Mixujeme do té doby, než máme hustější těsto.
-
Protože forma na beránka má záhyby, tak těsto musí být hutnější, aby nám šel dobře vyklopit. Formu pečlivě vytřeme máslem nebo olejem a vysypeme kokosem. Těsto do formy opatrně rovnoměrně navrstvíme. Pečeme na 170 °C cca 20 - 30 minut.
-
Pokud máte keramickou formu na beránka jako já i se zadní stranou, tak zkontrolujte, zda je beránek po 30 minutách hotový. Já jsem ještě dopékala dalších 10 minut po odstranění vrchní části formy.
-
Po ochutnání mě beránek překvapil krásnou vanilkovou vůní a příjemnou vlhkou ale pevnou strukturou, která se nedrolí. Tak držím palce, ať se podaří. Více velikonočních receptů najdete na mém webu, včetně Velikonoční kuchařky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů