Mandlový beránek

Leny jede low carb

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Mandlový beránek

Velikonoční beránek, který vás překvapí.

Postup přípravy

  1. Mozzarellu rozmixujeme v sekáčku, přidáme vejce, sladidlo, mandlovou mouku a ostatní suroviny. Jen prášek do pečiva přisypeme až nakonec.

    Mixujeme do té doby, než máme hustější těsto.

  2. Protože forma na beránka má záhyby, tak těsto musí být

    hutnější, aby nám šel dobře vyklopit. Formu pečlivě vytřeme máslem nebo olejem a vysypeme kokosem. Těsto do formy opatrně rovnoměrně navrstvíme.

    Pečeme na 170 °C cca 20 - 30 minut.

  3. Pokud máte keramickou formu na beránka jako já i se zadní stranou, tak zkontrolujte, zda je beránek po 30 minutách hotový. Já jsem ještě dopékala dalších 10 minut po odstranění vrchní části formy.

  4. Po ochutnání mě beránek překvapil krásnou vanilkovou vůní a příjemnou vlhkou ale pevnou strukturou, která se nedrolí.

    Tak držím palce, ať se podaří.

    Více velikonočních receptů najdete na mém webu, včetně Velikonoční kuchařky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte