Mandlový korpus a čokoládová ganache a k tomu spousta zdravých oříšků.
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
korpus | |
---|---|
sladidlo na bázi stévie (steviol-glykosidy) 1 g |
1 g |
2 g |
2 g |
200 g |
200 g |
20 g |
20 g |
40 g |
40 g |
60 g |
60 g |
30 g |
30 g |
Náplň | |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 200 ml |
200 ml |
80 g |
80 g |
30 g |
30 g |
sladidlo na bázi stévie (steviol-glykosidy) 2 g |
2 g |
30 g |
30 g |
5 ml |
5 ml |
2 g |
2 g |
Zdobení | |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
V robotovi smíchejte většinu mandlové, kokosovou mouku, xantarovou gumu.
-
Přidejte kostičky studeného másla, vajíčko, zakysanku (tvaroh), maličko stévie. Když bude těsto příliš lepkavé, přidejte mandlovou mouku.
-
Nechte těsto odpočinout v lednici klidně i hodinu zabalené do folie.
Vymažte formu na pečení. Doporučuji zhruba tak 19cm, abyste měli dostatečné okraje, ale ne příliš vysoké.
Troubu předehřejte na 160C.
-
Těsto rozválejte ve folii a opatrně přeneste. Dotvaruje podle formy.
Pečte tak 30 minut, než korpus zezlátne.
-
Mezitím, než se korpus upeče, připravíme ganache.
Do mandlového mleka přidejte máslo, vanilku, skořici (a jiné oblíbené koření) a mleté mandle, přiveďte těsně k bodu varu.
Poté odstavte a rozpustěte v mléce hořkou čokoládu a stévii dle chuti.
Až se čokoláda rozpustí, nechte odpočívat v pokojové teplotě, směs malinko zhoustne.
-
Nasekejte si pekánové ořechy a opražte je rychle na pánvičce. Můžete použít i celé na zdobení :)
Korpus nechte vychladnout alespoň tak, aby byl na dotek příjemně teplý.
-
Rovnoměrně rozlejte ganache a ozdobte pekanovými ořechy.
Makronutrienty
19%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 526 kJ | 992 kJ |
Kalorická hodnota | 365 kcal | 237 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,98 g
2,6 g |
6,49 g
1,69 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,998 SVJ | 0,649 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,1 g
9,72 g |
21,5 g
6,32 g |
Bílkoviny | 9,63 g | 6,26 g |
Sůl | 0,185 g | 0,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů