Dalším z řady Low Carb receptů na pečivo jsou mandlovo-mrkvové dalamánky s parmskou šunkou a Nivou.
Chutnají dobře jen tak samotné a tak se skvěle hodí třeba i na cesty a výlety.
- 1h
- 9 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
18 g |
18 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
mouka mandlová z mandlových jader 8 lžic |
8 lžic |
8 lžiček |
8 lžiček |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
15 g |
15 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
šunka sušená, pršut, prosciutto 3 plátky |
3 plátky |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Smícháme v míse 1 sáček strouhané mozzarelly bez nálevu, chia mouku, slunečnicové a tykvové semínko, mandlovou mouku, mleté lněné semínko, mletý kmín, sušený česnek. Všechny tyto ingredience promícháme a nakonec přidáme strouhanou mrkev, vejce, kypřící prášek a sůl. Rukama vytvarujeme dalamánky na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme péct do trouby na 170°C cca 20-30 minut. Poté housky vyndáme a posypeme krájenou parmskou šunkou a strouhanou Nivou. Dopečeme ještě na 150°C cca 10-15 minut.
Makronutrienty
17%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 147 kJ | 997 kJ |
Kalorická hodnota | 274 kcal | 238 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,43 g
1,62 g |
6,46 g
1,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,743 SVJ | 0,646 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,4 g
6,68 g |
17,7 g
5,8 g |
Bílkoviny | 16,4 g | 14,3 g |
Sůl | 1,19 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů