Mandlovo-makový dort s citrónovým krémem a čokoládovou polevou - LC

Laduš

Mandlovo-makový dort s citrónovým krémem a čokoládovou polevou - LC

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
maková mouka 60 g
mandlová mouka 80 g
vejce slepičí střední, m 5 kusů
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
sůl 1 špetka
bílý jogurt řeckého typu 2 lžíce
xylitol 50 g
tvaroh měkký, vanička 250 g
zakysaná smetana 2 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
citrónová kůra 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
xylitol 30 g
čokoláda hořká, 90% 50 g
smetana ke šlehání, šlehačka 50 g
máslo čerstvé 35 g
xylitol 10 g

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se sladidlem. Vmícháme jogurt a mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do máslem vymazané dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů. Nebo podle typu trouby.

  3. Vychladlý korpus přeřízneme a natřeme polovinou krému. Přiklopíme a natřeme zbytkem krému.

  4. Nakonec natřeme čokoládovou polevou. Hotový dort dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.

  5. Krém: smetanu ke šlehání vyšleháme. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, sladidlem, citrónovou kůrou a šťávou. Zlehka vmícháme šlehačku.

  6. Poleva: do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme nalámanou čokoládu, sladidlo a máslo. Vše rozehřejeme ve vodní lázni.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů