Mandlovo-dýňové sušenky
- 4h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 2 kusy |
jablečné pyré | 1,25 hrnků |
mouka mandlová z mandlových jader | 250 g |
máslo | 60 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 30 g |
kořenicí směs garam masala | 2 lžičky |
skořice mletá | 2 lžičky |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
čerstvý krémový sýr | 100 g |
čokoláda hořká | 20 g |
Postup přípravy
-
V misce smícháme vejce se sladidlem a vanilkovým extraktem. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a pyré.V druhé misce smícháme mandlovou mouku se zbylými sypkými ingrediencemi a promíchanou směs přidáme k vaječné směsi.
-
V misce smícháme vejce se sladidlem a vanilkovým extraktem. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a pyré.V druhé misce smícháme mandlovou mouku se zbylými sypkými ingrediencemi a promíchanou směs přidáme k vaječné směsi.
-
Mezitím si ve vyšší nádobě si vyšleháme Lučinu s rozpuštěnou hořkou čokoládou, osladíme dle libosti a vzniklým krémem spojujeme vždy dvě sušenky k sobě.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů