Mandlovo-borůvkový dort - LC

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Mandlovo-borůvkový dort - LC

Na neděli nízkosacharidový dort ke kávě, je vynikající!

Děkujeme Ladě Michové za recept:)

Postup přípravy

  1. Postup: oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s erythritolem. Přidáme rozehřátý a vychladlý kokosový olej a esenci a dobře promícháme. Pak přidáme mouku smíchanou s PDP. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto dáme do dortové formy (boky vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, podle typu trouby.

  3. Vychladlý korpus přeřízneme a natřeme borůvkovým krémem. Přiklopíme a natřeme bílým krémem. Nazdobíme.

    Necháme uležet v ledničce přes noc.

  4. Krém rozdělíme do dvou misek.

    Do jedné přidáme rozmixované borůvky (množství od oka), erythritol dle chuti a trochu želatiny.

  5. Čokoládová poleva: 99% čokoláda, smetana, kokosový olej. Vše od oka. Rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni.

    Zdobení: na dortu jsem udělala kruhy z čokoládové polevy, mezi ně naskládala borůvky a celé posypala nasekanými mandlemi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte