Mandlové trubičky s vanilkovým krémem a bílou čokoládou
Těsto si uděláme den předtím než je chceme péct. Krém je nato šup hotový, plní se dobře. Jediná patlačka je s tím, dostat je na ty kovové trubičky. Ale vypadají hezky, že? A chutnají stejně dobře.
- 3h
- 50 porcí
- náročné
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 400 g |
máslo | 180 g |
cukr třtinový | 80 g |
mandle | 120 g |
vajíčka | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 lžíce |
bílá čokoláda | 100 g |
tuk pokrmový 100% | 1 lžíce |
zahuštěné kondenzované mléko slazené | 300 g |
máslo | 250 g |
Postup přípravy
-
Máslo s cukrem a 2 lžícemi šlehačky a vajíčkem vyšleháme do pěny. Pozor, všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, takže je ve stejnou dobu vyndáme z lednice a máslo necháme pěkně povolit. Do větší mísy prosijeme mouku, přidáme vanilku a mandle. Spojíme se směsí másla s vajíčkem a cukrem. Těsto necháme v lednici odpočinout nejméně 2 hodiny, nejlíp přes noc.
-
Pak záleží na vás, jakou si vyberete metodu pro to, abyste dostali těsto v tenké rovnoměrné vrstvě na formičku. Lze vyválet a krájet rádýlkem pláty, ty pak namotat. Já jsem dělala malou kuličku těsta, do ní shora zatlačila trubičku a rukou rozválela.Těsto od krajů formičky ořízneme tak, abychom na každé straně měli cca 4 mm kovu bez těsta (kvůli sundávání). Pečeme na 180 C něco kolem deseti minut. Až se dají chytit do ruky, ale ještě zatepla - je sundáváme z formiček.
-
Trubičky si pak namáčíme oběma konci do rozehřáté bílé čokolády s kouskem ztuženého tuku ( rozehříváme ve vodní lázni). Plníme krémem, který uděláme tak, že rozšleháme salko (nevařené) s kostkou másla a trochou vanilky
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů