Těsto si uděláme den předtím než je chceme péct. Krém je nato šup hotový, plní se dobře. Jediná patlačka je s tím, dostat je na ty kovové trubičky. Ale vypadají hezky, že? A chutnají stejně dobře.
- 3h
- 50 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
400 g |
400 g |
180 g |
180 g |
80 g |
80 g |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Ozdoba | |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
zahuštěné kondenzované mléko slazené 300 g |
300 g |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Máslo s cukrem a 2 lžícemi šlehačky a vajíčkem vyšleháme do pěny. Pozor, všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, takže je ve stejnou dobu vyndáme z lednice a máslo necháme pěkně povolit. Do větší mísy prosijeme mouku, přidáme vanilku a mandle. Spojíme se směsí másla s vajíčkem a cukrem. Těsto necháme v lednici odpočinout nejméně 2 hodiny, nejlíp přes noc.
-
Pak záleží na vás, jakou si vyberete metodu pro to, abyste dostali těsto v tenké rovnoměrné vrstvě na formičku. Lze vyválet a krájet rádýlkem pláty, ty pak namotat. Já jsem dělala malou kuličku těsta, do ní shora zatlačila trubičku a rukou rozválela.Těsto od krajů formičky ořízneme tak, abychom na každé straně měli cca 4 mm kovu bez těsta (kvůli sundávání). Pečeme na 180 C něco kolem deseti minut. Až se dají chytit do ruky, ale ještě zatepla - je sundáváme z formiček.
-
Trubičky si pak namáčíme oběma konci do rozehřáté bílé čokolády s kouskem ztuženého tuku ( rozehříváme ve vodní lázni). Plníme krémem, který uděláme tak, že rozšleháme salko (nevařené) s kostkou másla a trochou vanilky
Makronutrienty
50%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 970 kJ | 600 kJ |
Kalorická hodnota | 471 kcal | 143 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,6 g
20,1 g |
12,4 g
6,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,06 SVJ | 1,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,9 g
17,7 g |
10 g
5,38 g |
Bílkoviny | 7,25 g | 2,21 g |
Sůl | 0,062 g | 0,019 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů