Mandlové palačinky s kokosovou "šlehačkou", mákem, borůvkami a avokádem se skořicí
Kombinace surovin se může zdát trochu šílená, ale zkuste to, když ne vše, tak alespoň avokádo se skořicí - nejlépe cejlonskou, která je jemnější a chutnější.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí velké, l | 6 kusů |
hruškovice, pálenka z hrušek | 1,5 lžic |
mandlová mouka | 40 g |
kokosový olej | 6 lžiček |
avokádo | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžička |
kokosový krém | 200 g |
mák mletý | 25 g |
borůvky | 50 g |
Postup přípravy
-
Co nejvíc dohladka rozmixujte vejce, destilát a neodtučněnou mandlovou mouku. Rozehřátou pánev zlehka potřete kokosovým olejem a nalijte na ni část řídkého těsta. Pánví opatrně kružte, aby se vám na ni povedlo těsto v tenké vrstvě rozprostřít, než začne tuhnout. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.
-
Hotové palačinky podávejte ozdobené na "šlehačku" vyšlehaným kokosovým krémem (v lednici ztuhlou části kokosového mléka bez aditiv), čerstvě mletým mákem a borůvkami a doplněné nakrájeným avokádem posypaným skořicí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů