Mandlové palačinky s kokosovou "šlehačkou", mákem, borůvkami a avokádem se skořicí

Kateřina Gallinová

Kombinace surovin se může zdát trochu šílená, ale zkuste to, když ne vše, tak alespoň avokádo se skořicí - nejlépe cejlonskou, která je jemnější a chutnější.

Mandlové palačinky s kokosovou "šlehačkou", mákem, borůvkami a avokádem se skořicí

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí velké, l 6 kusů
hruškovice, pálenka z hrušek 1,5 lžic
mandlová mouka 40 g
kokosový olej 6 lžiček
avokádo 1 kus
skořice mletá 1 lžička
kokosový krém 200 g
mák mletý 25 g
borůvky 50 g

Postup přípravy

  1. Co nejvíc dohladka rozmixujte vejce, destilát a neodtučněnou mandlovou mouku. Rozehřátou pánev zlehka potřete kokosovým olejem a nalijte na ni část řídkého těsta. Pánví opatrně kružte, aby se vám na ni povedlo těsto v tenké vrstvě rozprostřít, než začne tuhnout. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.

  2. Hotové palačinky podávejte ozdobené na "šlehačku" vyšlehaným kokosovým krémem (v lednici ztuhlou části kokosového mléka bez aditiv), čerstvě mletým mákem a borůvkami a doplněné nakrájeným avokádem posypaným skořicí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů