Mandlové palačinky s kokosovou "šlehačkou", mákem, borůvkami a avokádem se skořicí
Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou
Kombinace surovin se může zdát trochu šílená, ale zkuste to, když ne vše, tak alespoň avokádo se skořicí - nejlépe cejlonskou, která je jemnější a chutnější.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Palačinky | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
40 g |
40 g |
6 lžiček |
6 lžiček |
Na ozdobu | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
25 g |
25 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Co nejvíc dohladka rozmixujte vejce, destilát a neodtučněnou mandlovou mouku. Rozehřátou pánev zlehka potřete kokosovým olejem a nalijte na ni část řídkého těsta. Pánví opatrně kružte, aby se vám na ni povedlo těsto v tenké vrstvě rozprostřít, než začne tuhnout. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.
-
Hotové palačinky podávejte ozdobené na "šlehačku" vyšlehaným kokosovým krémem (v lednici ztuhlou části kokosového mléka bez aditiv), čerstvě mletým mákem a borůvkami a doplněné nakrájeným avokádem posypaným skořicí.
Makronutrienty
15%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 282 kJ | 5 967 kJ |
Kalorická hodnota | 306 kcal | 1 426 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,42 g
1,88 g |
29,9 g
8,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,642 SVJ | 2,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28 g
16,5 g |
130 g
76,8 g |
Bílkoviny | 8,38 g | 39 g |
Sůl | 0,168 g | 0,783 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů