Mandlové mléko a mandlová mouka
Výroba je velmi rychlá a jednoduchá. Navíc ze zbytků rozemletých mandlí získáte domácí mandlovou mouku, kterou tak ráda používám do lívanců. Kromě mandlí a vody budete potřebovat mixér a nějaký sáček nebo jemné sítko, přes které mléko scedíte. Dá se použít prakticky cokoliv – od silonové ponožky, po filtr na kávu. Já jsem si vyrobila svůj vlastní pytlík z jemného plátna, který vyhovuje velikostně a snadno z něj mléko vymačkám.
- 10m
- 5 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Nápoje bez alkoholu
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle | 200 g |
voda | 1 litr |
Postup přípravy
-
Výroba je velmi rychlá a jednoduchá. Navíc ze zbytků rozemletých mandlí získáte domácí mandlovou mouku, kterou tak ráda používám do lívanců. Kromě mandlí a vody budete potřebovat mixér a nějaký sáček nebo jemné sítko, přes které mléko scedíte. Dá se použít prakticky cokoliv – od silonové ponožky, po filtr na kávu. Já jsem si vyrobila svůj vlastní pytlík z jemného plátna, který vyhovuje velikostně a snadno z něj mléko vymačkám.
-
Sáček obrátím naruby a vyjmutou drť rozprostřu na tác, zakryji utěrkou a nechávám na topení uschnout. Můžete nechat schnout i v kuchyňské sušičce, v létě na sluníčku a v zimě třeba i v troubě do 40 °C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů