Mandlové mléko a mandlová mouka

Jídelní plán

Výroba je velmi rychlá a jednoduchá. Navíc ze zbytků rozemletých mandlí získáte domácí mandlovou mouku, kterou tak ráda používám do lívanců. Kromě mandlí a vody budete potřebovat mixér a nějaký sáček nebo jemné sítko, přes které mléko scedíte. Dá se použít prakticky cokoliv – od silonové ponožky, po filtr na kávu. Já jsem si vyrobila svůj vlastní pytlík z jemného plátna, který vyhovuje velikostně a snadno z něj mléko vymačkám.

Mandlové mléko a mandlová mouka

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
mandle 200 g
voda 1 litr

Postup přípravy

  1. Výroba je velmi rychlá a jednoduchá. Navíc ze zbytků rozemletých mandlí získáte domácí mandlovou mouku, kterou tak ráda používám do lívanců. Kromě mandlí a vody budete potřebovat mixér a nějaký sáček nebo jemné sítko, přes které mléko scedíte. Dá se použít prakticky cokoliv – od silonové ponožky, po filtr na kávu. Já jsem si vyrobila svůj vlastní pytlík z jemného plátna, který vyhovuje velikostně a snadno z něj mléko vymačkám.

  2. Sáček obrátím naruby a vyjmutou drť rozprostřu na tác, zakryji utěrkou a nechávám na topení uschnout. Můžete nechat schnout i v kuchyňské sušičce, v létě na sluníčku a v zimě třeba i v troubě do 40 °C.

    Sáček obrátím naruby a vyjmutou drť rozprostřu na tác, zakryji utěrkou a nechávám na topení uschnout. Můžete nechat schnout i v kuchyňské sušičce, v létě na sluníčku a v zimě třeba i v troubě do 40 °C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů