Mandlové mléko a mandlová mouka

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Mandlové mléko a mandlová mouka

Výroba je velmi rychlá a jednoduchá. Navíc ze zbytků rozemletých mandlí získáte domácí mandlovou mouku, kterou tak ráda používám do lívanců.

Kromě mandlí a vody budete potřebovat mixér a nějaký sáček nebo jemné sítko, přes které mléko scedíte. Dá se použít prakticky cokoliv – od silonové ponožky, po filtr na kávu. Já jsem si vyrobila svůj vlastní pytlík z jemného plátna, který vyhovuje velikostně a snadno z něj mléko vymačkám.

Postup přípravy

  1. Výroba je velmi rychlá a jednoduchá. Navíc ze zbytků rozemletých mandlí získáte domácí mandlovou mouku, kterou tak ráda používám do lívanců.

    Kromě mandlí a vody budete potřebovat mixér a nějaký sáček nebo jemné sítko, přes které mléko scedíte. Dá se použít prakticky cokoliv – od silonové ponožky, po filtr na kávu. Já jsem si vyrobila svůj vlastní pytlík z jemného plátna, který vyhovuje velikostně a snadno z něj mléko vymačkám.

  2. Sáček obrátím naruby a vyjmutou drť rozprostřu na tác, zakryji utěrkou a nechávám na topení uschnout. Můžete nechat schnout i v kuchyňské sušičce, v létě na sluníčku a v zimě třeba i v troubě do 40 °C.

    Sáček obrátím naruby a vyjmutou drť rozprostřu na tác, zakryji utěrkou a nechávám na topení uschnout. Můžete nechat schnout i v kuchyňské sušičce, v létě na sluníčku a v zimě třeba i v troubě do 40 °C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte