Mandlové lívance - low carb

Jednoduché lívance úplně bez cukru a mouky. Pokud chcete, lze do těsta přidat libovolné sladidlo dle vašich preferencí. Na ozdobení jsem použila zakysanou smetanu a lehce svařené maliny a borůvky. Recept je z webu varilamysicka.cz

Mandlové lívance - low carb

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mandlová mouka 1 hrnek
vejce slepičí střední, m 2 kusy
mléko 0,25 hrnku
kypřící prášek do pečiva 0,5 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce

Postup přípravy

  1. 1. Vyšlehejte vejce do pěny, přidejte mandlovou mouku a důkladně promíchejte. Poté přidejte mléko, kypřící prášek a případně sladidlo. 2. Těsto nechte cca 5 minut stát. 3. Rozehřejte pánev na střední teplotu (na indukci se stupnicí 0-9 jsem pouzila 6). Až bude pánev rozehřátá, rozpusťte na ní ghí, nebo jiný tuk, který preferujete. 4. Lžící tvarujte lívance, nedělejte je moc velké, mají tendenci se trhat. Pečte pomalu, počkejte až zatuhnou a teprve poté opatrně otočte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů