Mandlové lívance - low carb
Jednoduché lívance úplně bez cukru a mouky. Pokud chcete, lze do těsta přidat libovolné sladidlo dle vašich preferencí. Na ozdobení jsem použila zakysanou smetanu a lehce svařené maliny a borůvky. Recept je z webu varilamysicka.cz
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 1 hrnek |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
mléko | 0,25 hrnku |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
1. Vyšlehejte vejce do pěny, přidejte mandlovou mouku a důkladně promíchejte. Poté přidejte mléko, kypřící prášek a případně sladidlo. 2. Těsto nechte cca 5 minut stát. 3. Rozehřejte pánev na střední teplotu (na indukci se stupnicí 0-9 jsem pouzila 6). Až bude pánev rozehřátá, rozpusťte na ní ghí, nebo jiný tuk, který preferujete. 4. Lžící tvarujte lívance, nedělejte je moc velké, mají tendenci se trhat. Pečte pomalu, počkejte až zatuhnou a teprve poté opatrně otočte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů