Oblíbený a lákavý lowcarb dezert či pohoštění.
Pokud se vám recept líbí, můžete mě sledovat:
https://www.instagram.com/p/CphZ6H1rZDu/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
Krém | |
100 g |
100 g |
10 g |
10 g |
10 kusů |
10 kusů |
1 hrst |
1 hrst |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Mandlovou mouku si smícháme do rozpuštěným máslem, namačkáme do košíčků a pečeme na 190 stupňů dozlatova. Opatrně při vyklepávání z košíčků, jsou křehké.
-
Zakysanku a sirup si smícháme dle vlastní chuti. Dáme na vychladlé košíčky, ozdobíme ovocem a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
35%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 254 kJ | 664 kJ |
Kalorická hodnota | 300 kcal | 159 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,2 g
4,24 g |
9,11 g
2,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,72 SVJ | 0,911 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,4 g
7,53 g |
13,5 g
3,99 g |
Bílkoviny | 5,85 g | 3,1 g |
Sůl | 0,042 g | 0,022 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů