Mandlové košíčky se zakysanou smetanou
Oblíbený a lákavý lowcarb dezert či pohoštění. Pokud se vám recept líbí, můžete mě sledovat: https://www.instagram.com/p/CphZ6H1rZDu/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Pečení
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 100 g |
máslo čerstvé | 50 g |
zakysaná smetana | 100 g |
čekankový sirup | 10 g |
maliny | 10 kusů |
borůvky | 1 hrst |
physalis, mochyně | 50 g |
Postup přípravy
-
Mandlovou mouku si smícháme do rozpuštěným máslem, namačkáme do košíčků a pečeme na 190 stupňů dozlatova. Opatrně při vyklepávání z košíčků, jsou křehké.
-
Zakysanku a sirup si smícháme dle vlastní chuti. Dáme na vychladlé košíčky, ozdobíme ovocem a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů