Mandlové dortíčky z odpalovaného těsta Low Carb
Low carb odpalované dortíčky jsou hotové za chvilku.
- 2h
- 20 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Pečení
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Valentýn
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kokosový olej | 100 g |
voda | 375 ml |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 220 g |
psylium | 2 lžíce |
mouka lněná | 3 lžíce |
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 250 g |
čerstvý krémový sýr | 100 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 15 g |
pomerančová kůra | 1 lžíce |
borůvky | 1 hrst |
máslo čerstvé | 10 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 15 g |
Postup přípravy
-
1. Těsto připravíme zahřátím100g kokosového oleje a 375ml vody. Přidáme 220g mandlové mouky, 2 PL psylia a 3 ČL lněné mouky. Mícháme a pořádně těsto prohřejeme aby nelepilo. Po té necháme vychladnout a postupně vmícháme 6 vajec. Těstem naplníme zdobící sáček a tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem malé pusinky.
-
2. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 20-30 minut. Můžete vyzkoušet zda jsou už pečené ,že se sami odlepí od papíru. Plnit je můžeme bud jen ušlehanou šlehačkou,nebo si připravíme krém z ušlehané šlehačky, mascarpone, čerstvého sýra, sladidla a pomerančové kůry. Popřípadě doplňte ovocem .Navrch můžeme pocákat 85% čokoládou, kterou jsme rozputili s máslem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů