Mandlové dortíčky z odpalovaného těsta Low Carb

Food by Heart

Low carb odpalované dortíčky jsou hotové za chvilku.

Mandlové dortíčky z odpalovaného těsta Low Carb

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
kokosový olej 100 g
voda 375 ml
sůl 1 špetka
mandlová mouka 220 g
psylium 2 lžíce
mouka lněná 3 lžíce
vejce slepičí střední, m 6 kusů
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g
čerstvý krémový sýr 100 g
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 15 g
pomerančová kůra 1 lžíce
borůvky 1 hrst
máslo čerstvé 10 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 15 g

Postup přípravy

  1. 1. Těsto připravíme zahřátím100g kokosového oleje a 375ml vody. Přidáme 220g mandlové mouky, 2 PL psylia a 3 ČL lněné mouky. Mícháme a pořádně těsto prohřejeme aby nelepilo. Po té necháme vychladnout a postupně vmícháme 6 vajec. Těstem naplníme zdobící sáček a tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem malé pusinky.

  2. 2. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 20-30 minut. Můžete vyzkoušet zda jsou už pečené ,že se sami odlepí od papíru. Plnit je můžeme bud jen ušlehanou šlehačkou,nebo si připravíme krém z ušlehané šlehačky, mascarpone, čerstvého sýra, sladidla a pomerančové kůry. Popřípadě doplňte ovocem .Navrch můžeme pocákat 85% čokoládou, kterou jsme rozputili s máslem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů