Mandlové biscotti bez mouky (keto, paleo)

Jídelní plán

Dnešní námět na zdravé mlsání je inspirované Itálií. Oproti těm klasickým italským sušenkám neobsahují žádnou mouku, což je výhoda i nevýhoda současně – musím předem upozornit, že se sušenky díky absenci lepku při krájení drolí. Po upečení je tedy velmi nutné nechat těsto úplně vychladnout (ještě lépe do druhého dne), aby se lépe krájelo. Kvůli celým mandlím je vhodné mít velmi ostrý nůž, který rozřízne i mandli. Případně mandle nasekejte na menší kousky, než je přidáte do těsta. Jinak je to vynikající nízkosacharidové cukroví, bez cukru a mouky.

Mandlové biscotti bez mouky (keto, paleo)

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
mouka mandlová z mandlových jader 200 g
mandle 140 g
chia semínka 10 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
vanilka lusk mletá 1,5 lžiček
muškátový květ mletý 5 g
mandlové aroma, tresť 2 g
vajíčka 2 kusy
máslo přepuštěné, ghí 60 g
xylitol, cukr březový 100 g

Postup přípravy

  1. Všechny suché ingredience jsem smíchala v misce dohromady. V kastrůlku jsem rozpustila máslo a přimíchala ho do suchých ingrediencí. Následně jsem přidala rozkvedlaná vejce. Lžící jsem vypracovala v těsto. Těsto jsem přesunula na pečící papír, kterým jsem těsto obalila a pod pečícím papírem vytvořila šišku (mé ruce tak zůstaly čisté

    Všechny suché ingredience jsem smíchala v misce dohromady. V kastrůlku jsem rozpustila máslo a přimíchala ho do suchých ingrediencí. Následně jsem přidala rozkvedlaná vejce. Lžící jsem vypracovala v těsto. Těsto jsem přesunula na pečící papír, kterým jsem těsto obalila a pod pečícím papírem vytvořila šišku (mé ruce tak zůstaly čisté

  2. .Dám péct do předem vyhřáté trouby na 160°C 50 minut  (kůrka by měla být zlatá a vnitřek tuhý)

Šišku nechám úplně vychladnout (ideálně přes noc, aby se ztuhlé a odpočaté těsto dalo lépe krájet). Po řádném vychladnutí nakrájím na asi centimetrové plátky.

    .Dám péct do předem vyhřáté trouby na 160°C 50 minut (kůrka by měla být zlatá a vnitřek tuhý) Šišku nechám úplně vychladnout (ideálně přes noc, aby se ztuhlé a odpočaté těsto dalo lépe krájet). Po řádném vychladnutí nakrájím na asi centimetrové plátky.

  3. Sušenky rozložím na pečící papír vedle sebe a peču při 120°C 15 minut, pak sušenky otočím a peču dalších 15 minut z druhé strany. Vyndám z trouby, nechám úplně vychladnout a přendám do vzduchotěsné nádoby, kde sušenky skladuji.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů