Mandlová kaše - LC

Sytá nízkosacharidová snídaně, plná bílkovin a tuků :) Recept od Elišky Kvasničkové, děkujeme :)

Mandlová kaše - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
mandlová mouka 5 lžic
psylium 0,5 lžíce
mléko plnotučné 300 ml
skořice mletá 1 lžička
čekankový sirup 2 g
máslo čerstvé 2 lžíce
mandle 3 kusy

Postup přípravy

  1. 5 lžic mandlové mouky (mletých mandlí), 0,5 lžíce psylia (lze i bez), 300ml mléka, vanilka (není nutná). Můžete přidat dle chuti sladidlo, já dělám bez a sladím až na talíři.

  2. Povařit do lehkého zhoustnutí, je třeba míchat, ať se to nepřichytí. Nakonec jsem posypala skořicí, pokapala čekankovým sirupem, a přidala jsem asi 2 lžíce rozpuštěného másla (zrovna jsem dělala ghí, tak proč ne)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů