Mandlová kaše - LC
Sytá nízkosacharidová snídaně, plná bílkovin a tuků :) Recept od Elišky Kvasničkové, děkujeme :)
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 5 lžic |
psylium | 0,5 lžíce |
mléko plnotučné | 300 ml |
skořice mletá | 1 lžička |
čekankový sirup | 2 g |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
mandle | 3 kusy |
Postup přípravy
-
5 lžic mandlové mouky (mletých mandlí), 0,5 lžíce psylia (lze i bez), 300ml mléka, vanilka (není nutná). Můžete přidat dle chuti sladidlo, já dělám bez a sladím až na talíři.
-
Povařit do lehkého zhoustnutí, je třeba míchat, ať se to nepřichytí. Nakonec jsem posypala skořicí, pokapala čekankovým sirupem, a přidala jsem asi 2 lžíce rozpuštěného másla (zrovna jsem dělala ghí, tak proč ne)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů