- 2h
- 20 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
180 g |
180 g |
6 kusů |
6 kusů |
3 lžíce |
3 lžíce |
150 g |
150 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Na potření | |
200 g |
200 g |
Náplň | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
400 g |
400 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
Na ozdobu | |
1 kus |
1 kus |
20 g |
20 g |
želé cukrárenské s ovocnou příchutí 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C do růžova. Po upečení necháme vychladnout . Piškot potřeme slabou vrstvou marmelády.
-
Ušleháme šlehačku, přišleháme tvaroh a zakysanou smetanu. Z kompotu slijeme šťávu a ovoce rozmixujeme ve zvláštní misce. Rozmixované mandarinky promícháme metličkou s oběma ztužovači a hned zašleháme do smetanového krému. Osladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Náplň naneseme na piškot, rovnoměrně rozetřeme a dáme ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.
-
Do slité mandarinkové šťávy doplníme vodu do objemu ½ litru. Přidáme 2 lžíce moučkovéhu cukru a přimícháme cukrářské želé. Uvaříme podle návodu na sáčku. Mírně zchladlou želatinu nalijeme na smetanový krém a necháme v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne.
-
Ztuhlé řezy nakrájíme na kostičky a ozdobíme ušlehanou šlehačkou (není nutné). Podáváme vychlazené.
Makronutrienty
55%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 054 kJ | 1 215 kJ |
Kalorická hodnota | 252 kcal | 290 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,8 g
17,6 g |
28,6 g
20,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,48 SVJ | 2,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,4 g
4,67 g |
16,6 g
5,38 g |
Bílkoviny | 6,16 g | 7,1 g |
Sůl | 0,226 g | 0,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů