Mandarinkové řezy

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Mandarinkové řezy

Postup přípravy

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C do růžova. Po upečení necháme vychladnout . Piškot potřeme slabou vrstvou marmelády.

  2. Ušleháme šlehačku, přišleháme tvaroh a zakysanou smetanu. Z kompotu slijeme šťávu a ovoce rozmixujeme ve zvláštní misce. Rozmixované mandarinky promícháme metličkou s oběma ztužovači a hned zašleháme do smetanového krému. Osladíme moučkovým cukrem podle chuti.

    Náplň naneseme na piškot, rovnoměrně rozetřeme a dáme ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.

  3. Do slité mandarinkové šťávy doplníme vodu do objemu ½ litru. Přidáme 2 lžíce moučkovéhu cukru a přimícháme cukrářské želé. Uvaříme podle návodu na sáčku. Mírně zchladlou želatinu nalijeme na smetanový krém a necháme v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne.

  4. Ztuhlé řezy nakrájíme na kostičky a ozdobíme ušlehanou šlehačkou (není nutné). Podáváme vychlazené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte