Malinový koláč - LC

Laduš

Tento low carb koláč mě přímo nadchnul. Je lahodný, chuťově skvěle vyvážený. K odpolední kávě jako stvořený, se šlehačkou to je prostě úžasný dezert.

Malinový koláč - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 180 g
erythritol, sukrin 30 g
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 lžička
máslo čerstvé 70 g
vaječný žloutek 3 kusy
tvaroh měkký tučný 250 g
zakysaná smetana 200 g
vajíčka 1 kus
erythritol, sukrin 2 lžičky
maliny 350 g
erythritol, sukrin 4 lžičky
želatina plátková 3 kusy

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na korpus smícháme a ručně vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme a zabalíme do potravinové fólie. Necháme odpočinout v ledničce zhruba hodinu. Připravíme si tvarohovou směs.

  2. Koláčovou formu vymažeme máslem a těsto do ní natlačíme. Propícháme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut (nebo podle typu trouby) na 180 stupňů. Na předpečené těsto nalijeme tvarohovou směs. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 - 25 minut, podle typu trouby.

  3. Po vychladnutí na koláč nalijeme malinový rozvar. Dáme vychladit do ledničky, nejlépe přes noc.

  4. Malinový rozvar: do misky dáme pět lžic studené vody a namočíme želatinové plátky na 10 minut. Maliny s erythritolem rozvaříme. Pak odstavíme z ohně a do horké směsi vmícháme nabobtnalou želatinu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů