Malinový koláč - LC
Tento low carb koláč mě přímo nadchnul. Je lahodný, chuťově skvěle vyvážený. K odpolední kávě jako stvořený, se šlehačkou to je prostě úžasný dezert.
- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 180 g |
erythritol, sukrin | 30 g |
sůl | 1 špetka |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
máslo čerstvé | 70 g |
vaječný žloutek | 3 kusy |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
zakysaná smetana | 200 g |
vajíčka | 1 kus |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
maliny | 350 g |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
želatina plátková | 3 kusy |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na korpus smícháme a ručně vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme a zabalíme do potravinové fólie. Necháme odpočinout v ledničce zhruba hodinu. Připravíme si tvarohovou směs.
-
Koláčovou formu vymažeme máslem a těsto do ní natlačíme. Propícháme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut (nebo podle typu trouby) na 180 stupňů. Na předpečené těsto nalijeme tvarohovou směs. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 - 25 minut, podle typu trouby.
-
Po vychladnutí na koláč nalijeme malinový rozvar. Dáme vychladit do ledničky, nejlépe přes noc.
-
Malinový rozvar: do misky dáme pět lžic studené vody a namočíme želatinové plátky na 10 minut. Maliny s erythritolem rozvaříme. Pak odstavíme z ohně a do horké směsi vmícháme nabobtnalou želatinu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů